fredag 28 januari 2011

Någon som är förvånad?

Är det egentligen någon som är överraskad över det här? Vem som helst som sett en modevisning på de högsta nivåerna de senaste 20 åren har väl märkt att det inte direkt är kurvor och byst som står högt i kurs på catwalken. För den som följt någon säsong av Project Runway blir detta ofta löjligt uppenbart när deltagarna ska designa kläder för "riktiga kvinnor", kvinnor med bröst och höfter. Alltid är det någon designer som bryter ihop eftersom uppdraget är orimligt och han (oftast han) inte har någon aning om hur man gör plagg som sitter bra på "vanliga kvinnor". Ofta skakar han av sig det hela eftersom det är irrelevant inom Haute Coture, den högsta toppen av mode. Och inte designar man för kurvor där. Om det inte gäller underkläder såklart. Eller Mad Men - modet, men då är ju kroppen en del av konceptet, en del av det udda och det nyskapande.

Så varför inte plocka in spinkiga män istället. Då slipper man svälta modellerna tills de inte har några bröst. Slipper problemet med alltför framträdande revben. Slipper obekväma kroppsdelar som sticker ut och hindrar plaggets fall. Jag. Blir. Så. Less. Men inte förvånad.

Perfekt modellform

Män är bättre utformade när kläderna ska falla från axlarna och skelettet är formen som de är designade för att framhäva. Så. Naturligt steg. Antar jag. Gaultier var först, undrar hur många som väntar i kulisserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar